Klubi Futbollistik Skënderbeu Korçë është një klub shqiptar futbolli me seli në Korçë, Shqipëri. Ata luajnë në Kategorinë e Parë, e cila është liga e dytë e futbollit shqiptar.

Skënderbeu besohet të jetë pasardhësi i klubit ‘Vllazëria Korçë’, që u krijua në vitin 1909. Në vitin 1925, klubi mori formën dhe emrin aktual pasi u bashkua me disa klube lokale në Korçë, duke marrë emrin Skënderbeu në nder të heroit kombëtar me të njëjtin emër.